Opći uvjeti

Internet trgovinom www.slavonska-rakija.com (u daljnjem tekstu »trgovina« ili »slavonska-rakija.hr«) upravlja društvo Stradun d.o.o., ponuđač usluga e-poslovanja (u daljnjem tekstu »Ponuđač«). Prilikom registracije u sustav www.slavonska-rakija.com posjetitelj dobiva korisničko ime koje glasi jednako kao adresa njegove elektroničke pošte, i lozinku. Registracija na stranici nije uvjet za kupovinu u Internet trgovini www.slavonska-rakija.com, na raspolaganju je također brza kupovina bez prijave u sustav.

Općim uvjetima poslovanja uređeno je poslovanje www.slavonska-rakija.com, prava korisnika te poslovni odnos između Ponuđača i kupca.

Ponuda proizvoda

Zbog prirode poslovanja preko world wide weba ponuda trgovine www.slavonska-rakija.com ažurira se i mijenja često i brzo.

Cijene su prikazane kao Cijene i Internet cijene. Cijene su preporučene prodajne cijene proizvođača odnosno uvoznika ili cijene, koje formira sam Ponuđač. Internet cijena je cijena koja vrijedi za kupovinu preko interneta u slučaju plaćanja 100 % vrijednosti gotovinom ili plaćanja po predračunu doznakom na poslovni račun.

Dostupnost informacija

Ponuđač se obvezuje da će kupcu osigurati najmanje sljedeće informacije:

 1. identitet tvrtke (naziv i sjedište tvrtke, registracijski broj),
 2. kontaktne podatke koje korisniku omogućuju brzu i efikasnu komunikaciju (e-pošta i telefon),
 3. Glavne karakteristike robe odnosno usluga (uključujući postprodajne usluge i jamstva),
 4. dostupnost proizvoda (svi proizvodi i usluge koji se nalaze u ponudi na internetskoj stranici, dostupni su unutar razumnog roka),
 5. uvjete dostave proizvoda ili pružanja usluge (način, mjesto i rok dostave),
 6. sve cijene su jasno i nedvosmisleno utvrđene, te je vidljivo prikazano uključuju li one već porez i troškove prijevoza,
 7. način plaćanja i dostave,
 8. opcija ponude,
 9. rok unutar kojeg je još moguće odustati od ugovora i uvjeti odustanka; osim toga je navedeno i to, koliko će kupca stajati povrat proizvoda,
 10. objašnjenje postupka u slučaju reklamacije, uključujući sve podatke o osobi zaduženoj za kontakte ili službi za odnose s kupcima.

Načini plaćanja

Ponuđač omogućuje sljedeće načine plaćanja:

 • doznakom na račun operatera www.slavonska-rakija.com – prema ponudi/predračunu (Internet cijeni dodaje se trošak poštarine)
 • uz otkupninu – putem Hrvatske pošte d.d. (Internet cijeni dodaje se trošak poštarine)

Cijene

Internet cijena vrijedi za sve posjetitelje internetske stranice www.slavonska-rakija.com. Registracija u sustav nije uvjet za kupovinu u Internet trgovini, niti uvjet za kupovinu po Internet cijeni.

Sve cijene uključuju PDV, osim ako nije izričito drugačije navedeno. Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Cijene vrijede u slučaju plaćanja prema gore navedenim načinima plaćanja, pod gore navedenim uvjetima.

Usprkos izvanrednim naporima koje ulažemo kako bismo osigurali maksimalno ažurirane i točne podatke, može se dogoditi da je podatak o cijeni netočan. U tom slučaju, ili u slučaju da se cijena proizvoda promijeni tijekom obrade narudžbe, Ponuđač će kupcu omogućiti odustanak od kupnje, no istodobno će Ponuđač kupcu ponuditi i rješenje koje će zadovoljiti obje strane.

Kupoprodajni ugovor između Ponuđača i kupca smatra se sklopljenim u trenutku kada Ponuđač potvrdi narudžbu (kupac primi elektroničku obavijest o statusu Narudžba potvrđena). Od tog trenutka sve cijene i drugi uvjeti smatraju se utvrđenima i vrijede kako za Ponuđača tako i za kupca.

Postupak kupnje

1. Narudžba primljena: Nakon predaje narudžbe kupac dobiva obavijest elektroničkom poštom da je narudžba zaprimljena. Ako kupac narudžbu želi opozvati, on to može učiniti jedan sat nakon predaje narudžbe tako da nas o tome obavijesti pisanim putem elektroničkom poštom na adresu: info@slavonska-rakija.com.

2. Narudžba potvrđena: Ako kupac ne opozove narudžbu, tada narudžba ide u daljnju obradu, pri čemu Ponuđač narudžbu pregledava i provjerava mogućnost isporuke naručenih proizvoda te narudžbu potvrđuje odnosno s razlogom odbija. Ponuđač može radi provjeravanja podataka ili utvrđivanja točnosti isporuke nazvati kupca na njegov kontaktni broj telefona. Prilikom potvrđivanja narudžbe Ponuđač će obavijestiti kupca elektroničkom poštom o predviđenom roku isporuke. Ugovor o kupnji naručenih proizvoda između kupca i Ponuđača na tom je stupnju neopozivo sklopljen.

3. Roba isporučena: Ponuđač u dogovorenom roku robu priprema, šalje i o tome elektroničkom poštom obavještava kupca. Ponuđač u navedenoj elektroničkoj obavijesti informira kupca i o politici vraćanja robe, kome se može obratiti u slučaju kašnjenja dostave te kome se može obratiti u slučaju reklamacije.

Pravo na odustanak od kupnje, povrat robe

Potrošač ima pravo u roku od 15 dana od preuzimanja robe tvrtku obavijestiti (na kontaktnu e-adresu info@slavonska-rakija.com) da odustaje od ugovora, bez da pritom mora navesti razlog za svoju odluku. Jedini trošak kojim se tereti potrošač u vezi s odustankom od ugovora je trošak povrata robe. Roba se mora vratiti prodavatelju najkasnije u roku od 30 dana od predane obavijesti o odustanku od ugovora (kupnje).

Primljena roba mora biti vraćena neoštećena i u nepromijenjenoj količini, osim ako roba nije uništena, pokvarena, izgubljena ili se njezina količina smanjila, ali ne krivnjom potrošača.

Povrat plaćanja bit će proveden odmah čim to bude moguće, najkasnije međutim u roku od 30 dana po primitku obavijesti o odustanku od ugovora. Povrat uplate provest ćemo na bankovni račun kupca. Povrat primljene robe tvrtki unutar roka za odustanak od ugovora smatra se obaviješću o odustanku od ugovora.

Jamstvo

Proizvodi imaju jamstvo ako je tako navedeno u jamstvenom listu ili na računu. Jamstvo vrijedi pod uvjetom pridržavanja uputa iz jamstvenog lista i uz predočenje računa. Jamstveni rokovi su navedeni u jamstvenim listovima ili u računu. Informacija o jamstvu navedena je također i na stranici na kojoj je prikazan proizvod. Ako informacije o jamstvu nema, tada taj proizvod nema jamstvo ili taj podatak u tom trenutku nije poznat. U ovom posljednjem slučaju kupac može kontaktirati Ponuđača, koji će osigurati ažurnu informaciju.

Dostava

Ponuđač će robu odnosno uslugu dostaviti u dogovorenom roku.

Ugovorni partner za dostavu pošiljaka je Hrvatska pošta d.d., premda Ponuđač zadržava pravo na izbor druge dostavne službe ako tako može učinkovitije izvršiti narudžbu.

Proizvodi koji su na zalihi, bit će dostavljeni u roku od 1 do 10 radnih rana, računajući od dana konačne potvrde Vaše narudžbe. Proizvodi će biti dostavljeni putem Hrvatske pošte d.d. Ako naručene proizvode nećemo moći dostaviti u predviđenom roku, o tome ćemo Vas obavijestiti pri čemu ćemo se poslužiti Vašim kontaktnim podacima koje ste nam povjerili prilikom naručivanja. U slučaju dostave putem Hrvatske pošte d.d. kupovnu cijenu ćete podmiriti u svojoj lokalnoj poštanskoj poslovnici, u kojoj ćete naručeni proizvod i preuzeti.

Sigurnost

Zbog Vaše sigurnosti, na internetskoj stranici trgovine www.slavonska-rakija.com nikad Vas nećemo tražiti podatke o banci ili o broju računa. Za plaćanje po predračunu ili za plaćanje pouzećem trebamo samo Vašu adresu. Tako smo uspjeli postići da kupovina u Internet trgovini www.slavonska-rakija.com, bude potpuno sigurna.

Zaštita osobnih podataka

Ponuđač se obvezuje trajno zaštititi sve osobne podatke korisnika.

Ponuđač će osobne podatke upotrijebiti isključivo za potrebe provedbe narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) te za ostalu potrebnu komunikaciju.

Korisnikovi podaci ni u kojem slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama.

Za zaštitu osobnih podataka odgovaran je i sam korisnik, on je naime dužan pobrinuti se za zaštitu svojeg korisničkog imena i lozinke te za odgovarajuću programsku (antivirusnu) zaštitu svojega računala.

Komunikacija

Ponuđač će s korisnikom stupiti u vezu putem telekomunikacijskih sredstava, osim ako se korisnik tome izričito ne protivi.

Reklamne elektroničke poruke moraju u sebi sadržavati sljedeće:

 • moraju biti jasno i nedvosmisleno označene kao reklamne poruke,
 • pošiljatelj mora biti jasno vidljiv,
 • različite akcije, promocije i druge tržišne tehnike moraju biti označene kao takve. Upravo tako moraju biti jasno određeni uvjeti sudjelovanja u njima,
 • način odjave od primanja reklamnih poruka mora biti jasno prikazan,
 • ponuđač će izričito poštovati želju korisnika da ne želi primati reklamne poruke.

Oslobađanje od odgovornosti

Ponuđač će se svim svojim silama truditi osigurati ažurnost i pravilnost podataka objavljenih na njegovim stranicama. Usprkos tome, svojstva proizvoda, rok isporuke ili cijena mogu se promijeniti tako brzo da Ponuđač ne uspije ispraviti podatke na internetskim stranicama. U tom će slučaju Ponuđač obavijestiti kupca o promjenama te mu omogućiti odustanak od narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.

Iako se Ponuđač trudi osigurati detaljne fotografije prodajnih proizvoda, sve fotografije ipak se trebaju smatrati simboličnima. Fotografije ne jamče svojstva proizvoda.

Reklamacije i sporovi

Ponuđač se pridržava pozitivnih zakona o zaštiti potrošača. Ponuđač nastoji ispuniti svoju obvezu uspostave sustava obrade reklamacija te će u tu svrhu imenovati osobu koju kupac u slučaju problema može kontaktirati telefonski ili elektroničkom poštom. Reklamacije se predaju preko e-poštanske adrese info@slavonska-rakija.com. Postupak rješavanja reklamacija je tajan.